Algemeen

Zienswijzen leiden niet tot wijziging stop Gelderse geitenhouderijen

Op de plannen van de Gedeputeerde Staten voor een stop op het uitbreiden of starten van geitenhouderijen zijn door 36 personen en organisaties zienswijzen ingediend. Die zienswijzen leiden niet tot het wijzigen van die plannen. Dat meldt de provincie Gelderland.

Gedeputeerde Staten leggen de plannen ongewijzigd voor aan Provinciale Staten. Met het aanpassen van de Omgevingsvisie en -verordening is het niet mogelijk een geitenhouderij te starten of het aantal geiten of stallen daarvoor uit te breiden. Ook bestaande geitenhouderijen kunnen niet uitbreiden.

Gelderland is de tweede geitenprovincie in Nederland, met de hoogste groei van het aantal geitenhouderijen en met de meeste omwonenden van geitenhouderijen. Uit onderzoek van het Rijk blijkt dat omwonenden van geitenhouderijen in een straal van 2 kilometer meer kans hebben op longontsteking. Ongeveer 10 procent van alle gevallen van longontsteking zou te wijten zijn aan de geitenhouderij. (AgriHolland / Provincie Gelderland)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief