Algemeen

Grote geitenstal in Beemte-Broekland gaat niet door

De stal waar meer dan vierduizend geiten zouden komen in Beemte-Broekland wordt niet gebouwd. Dat meldt de Stentor. De boer gaat over op een combinatie van koeien en geiten.

Het verzet tegen de grote stal in Beemte-Broekland werd geleid door de Stichting Werkgroep Milieuzorg Apeldoorn (SWMA). De stichting heeft erop gewezen dat binnen vijf kilometer afstand tien scholen zijn gevestigd, waarvan een op minder dan twee kilometer. Ook staan er op korte afstand minstens zeven campings en kampeerboerderijen. Vanwege de risico’s van Q-koorts is het volgens de stichting onverantwoord om een concentratie van ruim vierduizend geiten op die plek toe te staan.

In december deed de provincie vanwege onduidelijkheid over de gezondheidsrisico’s Gelderland drie jaar op slot voor nieuwe geitenbedrijven. De betreffende veehouder, Gerrit van der Weerd, zou daardoor tot 2021 moeten wachten tot hij eventueel door kan met zijn plan. Aanvankelijk relativeerde hij dat nieuws, omdat hij ’toch nog wel drie jaar bezig zou zijn met bezwaarprocedures’. Inmiddels heeft hij  de gemeente echter aangekondigd zijn vergunningaanvraag in te trekken, meldt het college van B en W de gemeenteraad. In plaats van de bestaande geitenstapel uit te breiden wil de boer naast de 450 geiten die hij daar heeft 972 vleeskalveren houden. (De Stentor)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief