Algemeen

Geitengehaktbal wint kookwedstrijd

Met haar geitengehaktbal heeft kok en foodblogger Cora Meijer de kookwedstrijd van Romeinen.nu gewonnen. De jury was unaniem over het recept en schreef: ‘subtiele smaken en heel erg lekker’.

Meijer was een van de 12 deelnemers en een van de drie finalisten in de kookwedstrijd Nederland kookt Romeins, waarin de koks een gerecht van 2000 jaar oud op creatieve wijze tot leven wekten. Ze werkte met chevon vlees dat ze kocht bij Geitenboerderij ’t Geertje in Zoeterwoude en maakte er gehaktballen van. Aan de jury presenteerde ze het geitenlamsvlees op een bedje van geschaafde venkel dat in rode druivensap was gemarineerd, en versierde het geheel met pijnboompitten geschroeid in een mirte likeur sausje.
Meijer vertelde tijdens het koken over het gebruik van geitenlamsvlees, en liet toehoorders haar gehaktballen ook proeven. “Zowel volwassenen als kinderen vonden het lekker.”

Ook paté
De kok is natuurlijk blij met het winnen van de wedstrijd en gaat in de loop van het jaar zeker nog een recept ontwikkelen met geitenvlees. “Ik wil ook graag paté gaan maken.”

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief