Algemeen

Big Challenge: 34 keer de berg op

BIG Challenge Team 18 Geitenhouderij is op 6 en 7 juni gezamenlijk 34 keer de Alp d’Huez opgegaan. Het team bestond uit vijf fietsers die samen 26 keer de berg op fietsten, vier wandelaars (één iemand was helaas ziek) die 6 keer liepen en twee supporters die beide eenmaal de berg op gingen. Het team haalde ruim 47.000 euro op.

Teamcaptain Kathelijne de Graaff vond het deelnemen aan Alp d’Huzes “opnieuw heel bijzonder”. ”Het was voor mij het derde jaar dat ik meedeed, maar de eerste keer als teamcaptain voor het geitenteam. Het was geweldig om te zien hoe eigenlijk een stel gekkies binnen 16 uur zo vaak mogelijk de berg op ploetert, het zweet en de verzuring ten spijt. Ik kan eigenlijk niet in woorden uitdrukken hoe bijzonder het was. Je moet je voorstellen dat er 26 vrachtwagens met attributen naar de Alp rijden om daar tijdelijk een Nederlandse berg van te maken. Het is een circus, maar wel een om nooit te vergeten.”

De Graaff is ook blij met de bijdrage die ’haar’ team kan doen, en die uiteindelijk boven 47.000 euro uit zal komen. “Zeker voor een eerste jaar.”  Zelf fietste ze vijf keer de berg op. ”Ik had gegokt op vier keer. Maar de laatste rit is de saamhorigheidsklim. Samen afsluiten is heel waardevol, en je weet zeker dat je dan boven komt. Want ook al lukt het je zelf niet meer, er is in die saamhorigheidsklim altijd wel iemand die nog wel een zuchtje lucht over heeft, en die je duwt. Er worden op dat moment letterlijk mensen met fiets en al de berg opgeduwd.”
De teamcaptain verwacht volgend jaar weer een geitenteam in de BIG Challenge, maar hoe dat team eruitziet weet ze nog niet. Wel kan iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij de geitenhouderij en graag een steentje bij wil dragen om het doel van de Alpe d’HuZes, ‘niemand meer dood aan kanker’, zich aanmelden via de website van de BIG Challenge. De Graaff: “BIG Challenge is ook een manier om een verlies te verwerken en kracht te vinden om door te gaan met je leven. Dat hebben de teamleden zeker ook ervaren.”

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over: Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief

Geitenhouderij archief

Blader in de archieven