Algemeen

Emmi vergroot belang in AVH dairy trade

Emmi verhoogt haar aandeel in AVH dairy trade van 75 naar 90 procent. Dat meldt het Zwitserse melkverwerker. AVH dairy trade B.V. is sinds 1 januari 2013 een dochteronderneming van Emmi.

AVH Dairy Trade is gevestigd in Bergen en is opgericht in 2001. Het bedrijf is gespecialiseerd in de wereldwijde handel en marktontwikkeling van geiten- en schapenzuivel. Emmi heeft sinds 1 januari 2013 een aandeel in AVH dairy trade BV (AVH), handelsbedrijf in geiten en schapenmelkproducten. Nu verhoogt Emmi haar aandeel van 75 naar 90 procent. De resterende 10% blijft in handen van de oprichter van AVH.

‘Geitenmelkproducten zijn een steeds belangrijker wordende niche binnen het productportfolio van Emmi. Dit is een van de redenen waarom Emmi het aandeel in AVH dairy trade B.V. verhoogt’, aldus de Zwitsers. AVH genereerde in 2017 een omzet van 35 miljoen euro. De partijen zijn overeengekomen om de aankoopprijs niet bekend te maken.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief