Algemeen

Stichting zoekt Melkgeiten voor NGE

Op zaterdag 29 september vindt voor de 2e keer het Nationaal Geiten Event plaats in de IJsselhallen in Zwolle. De Stichting Landelijke Geitenkeuring is inmiddels druk bezig met de voorbereidingen voor de Nationale Geitenkeuring die tijdens het Event plaatsvindt, en zoekt met name nog Melkgeiten.

 

Op de Landelijke Geitenkeuring zullen natuurlijk de bekende rassen aanwezig zijn zoals de Nederlandse Witte geit, Toggenburger geit, Bonte geit, Nubische geit en Boergeiten. De Stichting Landelijke Geitenkeuring ziet de laatste jaren een toename van het ras Melkgeit op de keuringen. En juist omdat het Geiten Event met name bedoeld is om de gehele geitensector te promoten, zou het mooi zijn als het ras Melkgeit in grotere aantallen deelneemt aan de Landelijke Keuring.

Ras Melkgeit

Het ras Melkgeit is meestal een kruisingsproduct van verschillende rassen en als zodanig in de bedrijfsmatige geitenhouderij verreweg het grootst in omvang. De Melkgeit wordt in een keuring net zoals de andere melkgeiten rassen beoordeeld op duurzaamheidkenmerken. Daarbij zijn ontwikkeling, type, uier en benen de hoofdkenmerken. Een geit dus die vanwege haar functionele bouw een hoge levensproductie kan bereiken. Kleur, kleurpatronen en schoonheidsfouten zijn bij het beoordelen van het ras Melkgeit van geen belang.

 

De Geiten Event-stuurgroep nodigt (Melk)geitenhouders van harte uit om op deze dag aanwezig te zijn. Het opgeven van dieren, dus ook Melkgeiten, voor de Landelijke Keuring in Zwolle kan bij Pieter Zijlstra; zijlstra37@home.nl.
De dieren die worden ingezonden dienen te voldoen aan de gestelde gezondheidseisen.

 

Voor meer informatie zie de website van het Nationaal Geiten Event of de website van de Stichting Landelijke Geitenkeuring.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief