Algemeen

Lijst met geschikte huis- en hobbydieren

In de eerste helft van 2019 zal een lijst verschijnen met huis- en hobbydieren die in Nederland mogen worden gehouden. Nu zal eerst toetsing plaatsvinden welke diersoort geschikt is om door particulieren te worden gehouden. Dat meldt het ministerie van LNV.

Wetenschappers hebben een methode ontwikkeld om objectief te kunnen toetsen of een zoogdier geschikt is als huis- of hobbydier. Deze methode ligt nu zes weken ter inzage voor commentaar. Na deze periode gaat de Beoordelingscommissie Huis- en Hobbydieren de 249 in Nederland gehouden zoogdieren beoordelen. Op basis van deze risicobeoordeling besluit minister Schouten welke soorten in Nederland door een ieder mogen worden gehouden.

In het Regeerakkoord is afgesproken dat er een lijst komt met zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieën die vanuit het oogpunt van dierenwelzijn en dier- en volksgezondheid, door elke particulier gehouden kan worden. Een dergelijke lijst komt er nu dus eerst voor zoogdieren, later volgen ook de vogels, reptielen en amfibieën.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief