Lammeren

Mevrouw de Bok: vlees verwaarden

Misschien heeft u Monique van den Broek, ook bekend als Mevrouw de Bok, al wel ergens gezien. Met haar Boerbokje Thijs komt ze regelmatig in beeld, bezoekt evenementen en laat van zich horen. “Mijn hoogste doel wat betreft geiten, is het vlees en het leer verwaarden. De melk wordt al prima verwaard. Ik wil meehelpen om de rest van de geit ten gelde te maken.”

Om dit doel te bereiken heeft Monique van den Broek veel ideeën. Zo wil ze geitenvlees in het schap van de supermarkt krijgen, en heeft een plan bedacht hoe ze de baas bij Jumbo daarover te spreken kan krijgen.
Ook wil ze laten zien dat geiten heel geschikt zijn als hulpdier. Thijs gaat regelmatig mee naar evenementen en bijvoorbeeld naar een verpleeghuis in Uden.
En ze werkt aan het binnenhalen van een grote order voor geitenvlees. “Waar ik m’n tanden in zet, laat ik niet meer los”, aldus Monique.

In Geitenhouderij 6 van 2018 die op 22 december uitkomt, schrijven we meer over Mevrouw de Bok.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Lammeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief