Gezondheid | Lammeren | Voeren

Cursussen opfok en voeding

GD en Vakblad Geitenhouderij bieden op dinsdag 11 december een cursus opfok en voeding aan. Uit een korte vragenlijst die de twee organisaties samenstelden, bleek dat geitenhouders interesse hebben voor cursussen rondom met name deze twee onderwerpen.

De cursus die op 11 december bij GD in Deventer plaatsvindt is de basismodule voor de onderwerpen opfok en voeding. Na het volgen van deze basismodule kunt u zich medio april 2019 verbreden en verdiepen door de modules ‘opfok’ en/of ‘voeding’ te volgen. Deze modules zullen regionaal worden aangeboden.

In de basismodule laat een van de pathologen van GD u zien hoe de voormagen van een lam en van een volwassen dier eruit zien. Wat verandert er aan deze magen tijdens de groei? Vervolgens vertelt Piet Vellema, dierenarts kleine herkauwers bij GD, meer over wat het betekent om een voormagenstelsel te hebben. De capaciteit van de lebmaag heeft (ook) invloed op de hoeveelheid biest die je een lam kunt voeren. De pensontwikkeling is essentieel voor de productie van het volwassen dier.

Hier kunt u zich opgeven voor de basiscursus opfok en voeding.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief