Algemeen

Ook geitenstop in Flevoland

Er komen in Flevoland geen nieuwe geitenhouderijen bij. Dat is het gevolg van de maatregel die de provincie heeft aangekondigd. Flevoland is na Gelderland, Overijssel, Limburg, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Brabant de achtste provincie waar een geitenstop wordt ingesteld.

De geitenstop staat, zo lijkt het althans, voor veel provincies synoniem voor gezondheidsrisico’s. Ook in Flevoland geeft Gedeputeerde Staten die risico’s als hoofdreden voor de geitenstop. Gedeputeerde Michiel Rijsberman meldt op Omroep Flevoland dat hij niet wil dat bedrijven die ergens anders weg moeten, zich gaan vestigen in Flevoland.

De maatregel is momenteel nog niet ingegaan. Eerst moet het juridisch waterdicht zijn. Als er een bedrijf is die zich voor die tijd in Flevoland wil vestigen, dan wordt er door de provincie een noodbesluit genomen. Op dit moment zijn er vijf geitenhouders in de provincie. De NOS meldt dat er nog eentje bijkomt voordat de nieuwe maatregel gaat gelden.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief