Gezondheid

Groningen houdt groei geitenhouderij in de gaten

Groningen gaat nauwlettend in de gaten houden of er meer aanvragen zijn voor geitenhouderijen in deze provincie. Dat meldt rtv noord.

Ondertussen hebben al 8 provincies geitenstops ingevoerd, terwijl het RIVM onderzoek doet naar de effecten van geitenhouderijen op de volksgezondheid. Groningen denkt vooralsnog niet aan zo’n tijdelijke stop, maar de Partij van de Arbeid in Groningen wil wel actie. De PvdA is bang dat de stops in andere provincies, tot meer geitenbedrijven in Groningen leidt. “Op dit moment is de geitenhouderij nog relatief klein”, zegt Statenlid Dominique de Haas tegen rtv noord. “Maar een verplaatsing van de problematiek van het zuiden naar het noorden van het land hebben we eerder meegemaakt rondom de intensieve veehouderij.”

Scherp volgen
Gedeputeerde Henk Staghouwer zegt dat er op dit moment nog geen aanleiding is om te denken aan een geiten-invasie. Wel houdt de provincie de ontwikkelingen volgens hem scherp in de gaten. “De voorlopige conclusies van het RIVM laten ook niet direct een relatie zien met de volksgezondheid”, zegt Staghouwer. “Maar we moeten onze ogen niet sluiten voor de effecten van bijvoorbeeld de Q-koorts. Dus daarom volgen we het wel scherp.”

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief