Voeren

GIJS: 30 procent meer geitenvoer

De omzet van geitenvoeders van voer- en adviesorganisatie GIJS steeg in 2018 met ruim 30 procent ten opzichte van 2017. De omzet van rundveevoeders bleef, in een krimpende markt, stabiel.

“We willen onze positie in de geitenmarkt verder verstevigen, dat is zeker gelukt”, aldus Erik Reefhuis, directeur van GIJS. “De opening van de GIJS Mekkerhof, het allereerste geiteninnovatiecentrum in Europa, is daar een goed voorbeeld van.” Daarnaast heeft GIJS opnieuw verschillende innovatieve producten gelanceerd, zoals GIJS Granen Melange, het zusje van de populaire GIJS Granen Pens Compleet, dat de opname en pensontwikkeling stimuleert en zonder problemen onbeperkt verstrekt kan worden aan lammeren en kalveren.

Als gevolg van de focus op de rundvee- en geitenmarkt, is het varkensteam van GIJS vanaf 1 september verder gegaan onder vlag van ABZ Diervoeding.

De omzet van granen en zaden was iets minder dan voorgaande jaren. Dit had grotendeels te maken met de droge, hete zomer. De ontwikkeling van biologische producten door GIJS nam een vlucht, als gevolg van een toenemend aantal nieuwe klanten.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Voeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief