Algemeen

Toch nieuwe geitenstallen in Bakel?

De Brabantse gemeente Gemert-Bakel moet een aanvraag uit 2016 van een geitenhouder voor een omgevingsvergunning voor de bouw van 2 geitenstallen voor 2500 dieren opnieuw beoordelen, dat meldt AgriHolland.

De Raad van State heeft daartoe besloten. De Raad van State oordeelt dat de gemeente ten onrechte heeft geweigerd om de aanvraag in behandeling te nemen. De gemeente stelde dat bij de vergunningaanvraag ook een milieueffectrapport of een beoordelingsbesluit gevoegd moest worden. De rechter stelt dat de verplichting tot het opstellen van een milieueffectrapport nog niet aan de orde is bij een eerste fase van de aanvraag. Zo’n aanvraag gaat alleen over bouwen en nog niet over milieu-aspecten.

In de gemeente Noord-Brabant geldt al enige jaren een verbod op uitbreiding van melkgeitenbedrijven. De vergunningaanvraag van de geitenhouder werd echter al voor de invoering van dat verbod ingediend. Daarom dient de gemeente de ingediende aanvraag alsnog af te handelen volgens de regels die golden voordat de provinciale bepaling in de verordening ruimte van kracht was, aldus de advocaat van de geitenhouder. Volgens hem is het mogelijk dat de rechterlijke uitspraak ook betekenis heeft voor andere bedrijven, waarvan een aanvraag om vergelijkbare redenen niet in behandeling is genomen. (AgriHolland)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief