Lammeren

VIDEO: De wei in bij geitenhouderij Van Tilburg

Jan en Aafke van Tilburg runnen in Oude Tonge (ZH) een gemengd bedrijf met geiten en akkerbouw. De biologische geitenhouderij telt 770 melkgeiten, 350 stuks jongvee en een aantal bokken. De geiten gaan van maart tot en met oktober dagelijks de wei in, de bokken worden gehouden voor het vlees.

De familie Van Tilburg heeft twee jaar geleden een nieuwe stal in gebruik genomen. Niet zo maar een stal, want het schuine dak is normaal gesproken de speelplaats voor een vrolijke groep geiten. Enige nadeel is: de graszode is flink aangepakt door de geiten, dus moet er voordat het dak dit seizoen in gebruik kan worden genomen eerst nog een en ander hersteld worden.

Het is 11.30 uur op een doordeweekse dag. De deuren van de stal worden geopend en 770 melkgeiten weten precies wat ze te doen staat: een wandeling van een paar honderd meter naar de wei. Vakblad Geitenhouderij was erbij en sprak met Aafke van Tilburg.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Lammeren
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief