Algemeen

Debat Boerenkracht op Franks Farm

Op 29 mei organiseert het Limburgs museum en de Limburgse Land- en  Tuinbouwbond (LLTB) een debat Boerenkracht – Hoe zonnig is de boerentoekomst? De avond vindt plaats op Franks Farm in Heythuysen.

Aanleiding voor de debatavond vormt de tentoonstelling en het fotoboek ‘Boerenkracht – generaties in beweging’ van fotograaf Annie van Gemert. Zij toont in tientallen foto’s het hedendaagse leven van boeren en tuinders in Limburg, op het snijvlak van traditie en innovatie en tussen boerenkracht en burgerbelangen.
Met deze avond wil de LLTB boeren helpen in hun ontwikkeling door een dialoog op gang te houden tussen boeren en burgers. De plek van boeren en tuinders in de samenleving is voor sommigen namelijk niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger, terwijl ze onmisbaar zijn. Tijdens het debat spreekt presentator Frans Pollux behalve met geitenhouder Frank Brinkhaus en fotograaf Annie van Gemert ook met dijkgraaf Patrick van de Broeck van waterschap Limburg en met LLTB voorzitter Leon Faassen en directeur Hans Heijnen van de Natuur- en Milieufederatie Limburg.

Boer Frank toont op deze avond zijn geitenhouderij en de foto’s van Annie van Gemert zijn te bekijken.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@limburgsmuseum.nl onder vermelding van Debat Boerenkracht. Vermeld in de mail je naam, adres, beroep en het aantal personen waarmee je wilt komen. Toegang is gratis.
29 mei, 19.30 uur, Franks Farm Hollander 5 in Heythuysen.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief