Algemeen

Sponsoren gezocht voor geitenfarm in Uganda

PEFO Uganda (PEFO staat voor Phoebe Education Fund for Orphans and vulnerable children) en PEFO Nederland willen in Uganda een geitenfarm opzetten. Zo hopen zij meer rendement te halen uit de geitenprojecten die al lopen. De organisatie zoekt nog sponsoren.

PEFO Uganda helpt grootmoeders bij het opvoeden van hun kleinkinderen omdat hun ouders veelal zijn overleden aan de aidsepidemie. Een van de manieren om de kleinkinderen te ondersteunen is het laten adopteren van geiten door donateurs in Nederland via de site www.adopteereengeit.nl. De geadopteerde geiten leveren voedsel en inkomen op, en dankzij het project zijn al veel kinderen teruggegaan naar school. Ze zijn een eigen bedrijfje begonnen en hebben weer contact met hun familie. De geiten voor dit project worden lokaal aangekocht op de markt. Om meer rendement uit het project te halen heeft het bestuur van PEFO Nederland samen met PEFO Uganda besloten om zelf lokaal een geitenfarm op te zetten.

Sponsoren

Voor de helft van het investeringsbedrag, 14.000 euro, zoekt PEFO sponsoren. Donaties kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL68 SNSB 0927 5665 75 onder vermelding van ‘geitenfarm’. Op de website www.adopteereengeit.nl kun je meer informatie vinden en op de hoogte blijven van de realisatie van het project.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief