Algemeen

Samenwerking InsoGoat en GIJS Mekkerhof

Geiteninnovatiecentrum GIJS Mekkerhof te Holten en advies- en onderzoeksbedrijf InsoGoat te Vredepeel zijn per 15 juni 2019 een samenwerking aangegaan op het gebied van geitenonderzoek.

Eigenaresse van InsoGoat Anne-Riet Boerenkamp zal twee dagen in de week sturing en ondersteuning gaan geven aan het huidige onderzoeksteam van GIJS Mekkerhof. Daarnaast zal zij het geitenteam van GIJS uit Azewijn ondersteunen met kennis, advies en het uitrollen van nieuwe innovaties. InsoGoat blijft voor de overige tijd als zelfstandig advies- en kennisorganisatie nationaal en internationaal actief.
Zowel Erik Reefhuis, directeur en eigenaar van GIJS Mekkerhof en GIJS, als Boerenkamp geloven dat het vergaren van meer kennis rondom voeding en houderij van geiten goed is voor de sector en de individuele geitenhouder.
InsoGoat voert onderzoek uit op eigen initiatief en in opdracht van derden, altijd op praktijkbedrijven. Dit zal in de toekomst dus uitgevoerd gaan worden op GIJS Mekkerhof.

Over InsoGoat

Bijna vijf jaar geleden werd InsoGoat opgericht. Het bedrijf biedt onafhankelijk bedrijfsadvies en voert praktijkonderzoek uit. Zowel in binnen- als buitenland. Boerenkamp heeft geruime tijd op een groot melkgeitenbedrijf gewerkt en is ondertussen al ruim tien jaar actief in de sector. “Praktijkgerichte adviezen waar de geitenhouder direct mee aan de slag kan, vind ik belangrijk”, aldus Boerenkamp. Ook bij het onderzoeksgedeelte staat het vormen van een korte brug tussen onderzoek en praktische inpasbaarheid voorop.

Over GIJS Mekkerhof

Innovatiecentrum GIJS Mekkerhof is opgericht in 2017, en uniek in Europa. Met een capaciteit van 1.000 melkgeiten heeft het als doel de Nederlandse melkgeitensector op een hoger plan te brengen en het imago te versterken. De praktijkproeven, waarbij geitenhouders gedeeltelijk zelf inspraak hebben, gaan meer kennis brengen over management en voeding van melkgeiten, maar ook over opfok van lammeren.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief