Algemeen

1 miljard geiten

De huidige wereldwijde geitenpopulatie omvat meer dan 1 miljard dieren en is in de afgelopen dertig jaar verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO). De geitenpopulatie is toegenomen met de toename van de menselijke populatie.

Geiten zijn voornamelijk geconcentreerd in Azië (58 %) en Afrika (36 %), goed voor 93 % van het totale aantal in de wereld (FAOSTAT, 2018). Dit komt door het belang van geiten voor het grote aantal arme en kleine boeren in deze werelddelen. Van de landen met de meeste geiten liggen er vijf in Azië (China, India, Pakistan, Bangladesh en Iran) en vijf in Afrika (Nigeria, voormalig Soedan, Soedan, Kenia en Ethiopië). Deze geiten worden voornamelijk gehouden voor vlees en melk, en tot op zekere hoogte voor vezels.

Het houden van kleine herkauwers, vooral schapen en geiten, is grotendeels geworteld in specifieke regio’s, zowel om historische als religieuze redenen. Dit is het geval in moslimlanden waar varkensvlees geen voedseloptie is, en in India waar rundvlees niet wordt gegeten.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief