Algemeen

Uitbreiden naar 4.900 geiten in Ambt Delden

Een geitenhouder in Ambt Delden mag uitbreiden naar 4.877 geiten. Dat meldt Tubantia. Twee omwonenden kunnen dat met een juridische procedure nog tegenhouden.

Ondanks de op handen zijnde maatregelen tegen geuroverlast, waaronder luchtwassers, hebben twee omwonenden nog twijfels over de aanstaande uitbreidingen. Desondanks heeft de gemeente Hof van Twente aangekondigd medewerking te verrichten aan de uitbreiding.

Volgens de huidige vergunning mag de maatschap nu in totaal 2574 geiten houden. Na uitbreiding kan dat aantal toenemen tot maximaal 4877 dieren. De provincie Overijssel heeft in september 2018 een stop voor vestiging van nieuwe geitenhouderijen ingesteld. Die stop duurt tot zeker 2020. Het bedrijf in Ambt Delden heeft al eerder de vergunning aangevraagd. Er zijn volgens de gemeente daarom geen redenen om niet mee te werken aan de aanvraag.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief