Algemeen

Vergunning geitenhouderij Berg en Dal opnieuw bekeken

De gemeente Berg en Dal gaat een vergunning aan Jan Scholtens uit Millingen om geiten in plaats van varkens te gaan houden heroverwegen. Dat meldt De Gelderlander.

De ondernemer wil in voormalige varkensstallen 2.000 geiten en lammeren gaan houden. De vergunning daarvoor is in 2017, net op tijd, aangevraagd.

Omdat omwonenden bezwaren hebben ingediend, werd de vergunning door de rechter afgelopen mei vernietigd vanwege een procedurefout. De rechter oordeelde dat de ondernemer bij zijn aanvraag geen aanmeldnotitie had toegevoegd. Hij wist niet dat dat moest. Die notitie is inmiddels ingediend en daarover moet de gemeente opnieuw een besluit nemen. Daarbij wordt, zoals verwacht, ook het advies van de GGD meegenomen. Volgens de GGD ligt het bedrijf van Scholtens binnen twee kilometer van een groot deel van het dorp. Dat houdt in dat de bewoners in dat gebied een verhoogde kans op longontsteking zouden hebben. Wanneer de gemeente een besluit neemt, is nog onbekend.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief