Gezondheid | Melken | Voeren

‘Maisvlokken voeren bij hitte’

Gebrs. Fuite adviseert om bij hitte maïsvlokken te voeren. Hoe vaker hoe beter, is hun ervaring, zo schrijven ze in hun nieuwsbrief.

Om tijdens hitte de voeropname en melkproductie beter op peil te houden, is het verstrekken maïsvlokken of lokvoer volgens Gebrs. Fuite een goede strategie. “Door zo vaak mogelijk per dag smakelijke (kracht)voeders over het voer te strooien zien onze geitenspecialisten dat de melkproductie beter op peil blijft”, staat er in de nieuwsbrief. “Elke keer dat vers voer gestrooid wordt, zijn de geiten nieuwsgierig en vinden ze wat lekkers waardoor ze weer extra gaan vreten.”
Maisvlokken zijn een van de smakelijkste producten voor geiten, daarnaast zijn bij hitte natrium-bicarbonaat en lokvoer (Gebrs. Fuite heeft een VLOG-lokbrok) zeer geschikt.

Daarnaast tipt Gebrs. Fuite om te zorgen voor voldoende ventilatie, de stal koel te houden door het dak wit te kalken of een sproeier op het dak te plaatsen en om de watervoorziening te blijven checken.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief