Melken

Frankrijk melkt 964 kg melk

De gemiddelde lactatie van geiten in Frankrijk in 2018 leverde 964 kg melk op. Dat is 11 kg meer dan een jaar eerder. De  melk werd geleverd met een gelijk gebleven gemiddeld eiwitgehalte van 33 gram per kg en een licht gestegen vetgehalte van 37,1 gram per kilogram.

Het aantal geiten met gekwalificeerde lactaties en het aantal bedrijven met gekwalificeerde lactaties in Frankrijk neemt duidelijk toe. Er zijn 256.095 gekwalificeerde lactaties (2,4 procent meer dan in 2017). Deze stijging wordt volledig veroorzaakt door een groter aandeel grote bedrijven (250 of meer lactaties/dieren) in de cijfers. Deze grote bedrijven met meer dan 250 lactaties zijn goed voor de helft van de lactaties die in deze cijfers zijn meegenomen.

Alpine en Saanen

Alpine en Saanen geiten zijn verantwoordelijk voor 96,8 procent van de meegenomen lactaties. Er zijn 151.450 Alpine geiten ingeschreven voor melkcontrole en 96.376 Saanen geiten.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief