Gezondheid | Voeren

Vragenlijst rondom gebruik van kruiden

Lérica le Roux-Pullen, dierenarts en onderzoeker en op dit moment promovendus bij de afdeling Veterinaire Farmacologie van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, doet onderzoek naar het gebruik van natuurlijke remedies en kruiden op geitenbedrijven. Zij zoekt geitenhouders die een vragenlijst willen invullen.

De studie van Le Roux-Pullen kijkt naar het effect van specifieke kruiden en kruidenextracten op de samenstelling en de kwaliteit van melk van melkgeiten. Ook kijkt ze naar het effect van deze natuurlijke remedies op de darmgezondheid van geiten. Voor het eerste deel van het onderzoek zoekt ze geitenhouders die een korte vragenlijst in willen vullen over het gebruik van kruiden en plantaardige producten of voedingssupplementen op hun bedrijf.
Met deze enquête wil de onderzoekster een algemeen beeld krijgen van de mate van het gebruik van deze natuurlijke producten onder melkgeitenhouders in Nederland. “Uw mening zal belangrijk zijn, zelfs als u geen kruiden- of plantaardige producten gebruikt”, aldus Le Roux-Pullen. Alle informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld en de resultaten worden gepresenteerd in versleutelde vorm.
Wil je meedoen aan de vragenlijst, klik dan hier.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
GezondheidVoeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief