Algemeen

Geitenkazen winnen internationale prijzen

DeJong Cheese, Bettinehoeve en Klaver kaas wonnen alledrie gouden awards tijdens de jaarlijkse toonaangevende kaaskeuring in Nantwich. FrieslandCampina (CBM) won een zilveren award.

Bij de International Cheese Awards worden zo’n 5.000 kazen gekeurd, afkomstig uit ruim 30 landen. Vier gouden prijzen waren er voor DeJong Cheese met zijn geitenkaas van Alphenaer. De Alphenaer-geitenkaasschijfjes wonnen de eerste prijs in de categorieën: ‘best gesneden kaas’, ‘beste sandwichkaas’ en ‘beste saladekaas’. Als overal winnaar wonnen deze geitenkaasschijfjes ook nog de convenience award.
De Bettine honing 125 g werd als beste gekozen uit 17 inzendingen in de categorie ‘kaas met zoete toevoegingen’.
Klaver kaas kreeg een gouden award in de categorie ‘kaas van 100 procent geitenmelk’ voor de Klaver Roem geit.

 

Very Highly Recommended

Naast gouden awards waren er ook verschillende zilveren en bronzen prijzen voor Nederlandse geitenkazen. Een kaas van 100 procent geitenmelk van FrieslandCampina (CBM) won zilver. Verder wonnen Bettine geitenkaas bolletjes twee Very Highly Recommended awards, en Bettine spread kreeg er een. Er was ook een vermelding Very Highly Recommended voor de Alphenaer pizzakaas rode ui & knoflook.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief