Management

Geitenstop Limburg: uitzonderingen mogelijk

Geitenhouderijen in Limburg mogen onder strikte voorwaarden toch uitbreiden. Dat meldt 1Limburg. De voorwaarden worden in vergelijking met een eerder plan nog aangescherpt.

Hoewel de Statencommissie zich nog over het nieuwe plan moet buigen, lijkt het erop dat een uitbreiding van een geitenbedrijf toegestaan wordt als er sprake is van duurzame verbetering ten opzichte van de huidige situatie. Dat houdt onder meer in dat de uitstoot van fijnstof en ammoniak lager moet zijn en dat de mest niet meer in de openlucht mag worden opgeslagen.

In vergelijking met een half jaar geleden is daar nu nog aan toegevoegd dat zo’n uitbreiding pas groen licht krijgt als elders een andere geitenhouderij volledig stopt. Een andere verandering is dat geitenhouderijen de mogelijkheid krijgen niet-bewezen, vernieuwende technieken te gebruiken. Die moeten wel passen binnen een landelijke regeling voor proefstallen die uitstoot moet verminderen.

Op 15 november neemt het Limburgs Parlement een definitief besluit over de precieze invulling van de geitenstop. (Bron: 1Limburg)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief