Management

Nieuwe MDV-eisen bij bouwplannen

De nieuwe conceptregeling Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) 13 is gepubliceerd, waarin nieuwe eisen zijn opgenomen voor veehouders die in aanmerking willen komen voor MDV 13 per 1 januari 2020. Dat meldt DLV Advies.

Een van de meest opvallende wijzigingen in de conceptregeling is dat voortaan ook bronmaatregelen meegenomen moeten worden. In de praktijk betekent dit voor veehouders dat er in veel gevallen sprake moet zijn van een dubbel Groen Label (GL)-stalsysteem, wat extra investeringen met zich meebrengt.

De fiscale regelingen zijn ongewijzigd. Veestallen die het certificaat MDV ontvangen, kunnen deelnemen aan de fiscale regelingen Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Voor melkveestallen is er een koppeling met de Regeling groenprojecten en tevens kunnen veehouders met een MDV-certificaat in aanmerking komen voor het Borgstellingsfonds.

Sinds 1 januari 2013 is er een Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV Melkgeitenstallen) voor de melkgeitenhouderij.

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief