Algemeen

Mee naar Russische geitenhouderijen

Veertig geitenhouders hebben met ForFarmers een week in Rusland doorgebracht. Op het programma: bezoek aan een aantal geitenhouderijen.

Op dat 1 stond een bezoek aan geitenbedrijf Prinevskoe op de agenda. Prinevskoe is een gevarieerd bedrijf. Naast de 800 melkgeiten en paar honderd koeien worden er groenten, fruit, graan en bloemen geteeld. Na een snelle rondgang over het bedrijf werden we door de bedrijfsleider naar een zaaltje gebracht waar wij met de ‘belangrijkste’ mensen van het bedrijf ervaringen konden uitwisselen. Over en weer werden er vragen gesteld. En of het nou waar is of niet, men bleef volhouden dat 97 procent van de met vers sperma geïnsemineerde geiten dragend wordt.

Ook werd een bezoek gebracht aan het bedrijfje van Maria Koval. Omdat er nog geen verharde weg naar de stal is, konden we de laatste 1,5 kilometer alleen lopend door de modder of in een heel oud Russisch busje afleggen. Er werd hard gewerkt om de in aanbouw zijnde stal voor de winter nog dicht te krijgen. Tot die tijd lopen de geiten en schapen in één groep over de toendra; mannelijk, vrouwelijk, van jong tot oud, alles door elkaar. Volgend jaar willen ze zelf gaan melken, dus zullen er meerdere groepen ontstaan.

Benieuwd naar het complete Rusland-verslag? Je leest het verhaal van Hanneke de Vries-Verbeet in de nieuwste uitgave van vakblad Geitenhouderij.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief