Management

Biologisch deel in DGZK

In 2020 wordt er een biologisch gedeelte aan DGZK toegevoegd, vertelt Jan Dijkstra, voorzitter van Organic Goatmilk Coöperatie (OGC).

“Biologische geitenhouders waren niet geheel tevreden over de puntentoekenning en zagen dat juist hun bedrijven een lage score kregen voor het onderdeel dierenwelzijn.” De gezamenlijke biologische geitenmelkverwerkers hebben nu een biologisch gedeelte voor het DGZK-programma opgesteld. In dit deel kunnen biologische melkgeitenhouders punten krijgen voor onderdelen als sociaal en eerlijk, weidegang, dag- en nachtritme, het juist omgaan met afval. Er zijn ook punten te verkrijgen voor bovenwettelijke onderdelen. OGC ziet hierin kansen voor klanten. Dijkstra: “We krijgen veel vragen over de biologische geitensector in Nederland. Franse klanten bijvoorbeeld zien ons soms als industrieel. Met zo’n keurmerk kunnen we ons biologische gedachtegoed nader toelichten.”

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief