Lammeren

GD start sensorproject bij opfok

Binnenkort start GD met een project waarin dataverzameling en sensordiagnostiek tijdens de opfokperiode centraal staan. GD is nog op zoek naar gemotiveerde geitenhouders die hierin mee willen denken.

Jonge dieren zijn de komende jaren een belangrijk aandachtspunt binnen de geitensector, waar met name gestreefd wordt naar een zo hoog mogelijk welzijnsniveau van lammeren. Tijdens dit project kijkt GD naar de meetbaarheid van verschillende factoren die een belangrijke rol spelen in de lammeropfok. Het project zal plaatsvinden in de periode van februari tot en met december 2020.

Voor dit project is GD op zoek naar input van een aantal geitenhouders die hun bedrijf hiervoor beschikbaar willen stellen. Als u benieuwd bent naar nieuwe mogelijkheden om meer inzicht te krijgen in de lammeropfok, bereid bent om data uit te wisselen met GD en een paar bijeenkomsten bij te wonen, dan kunt u zich voor deelname aan dit project aanmelden bij projectleider Tara de Haan (t.d.haan@gddiergezondheid.nl (vermeld hierbij uw UBN en telefoonnummer). Er is ruimte voor een beperkt aantal participerende bedrijven.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over: Lammeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief

Geitenhouderij archief

Blader in de archieven