Algemeen

Eerste geit gedood door wolf

De drachtige geit die vorige maand werd doodgebeten in Randwijk, was tóch het slachtoffer van een wolf. Het is zover bekend de eerste keer dat een geit in ons land is aangevallen door een wolf, meldt BIJ12 via omroep Gelderland.

BIJ12, dat namens de provincies de wolven in Nederland volgt, heeft dna-analyse verricht na de aanval op de geit op 25 maart. Daarbij werd de drachtige geit van Wout Kranenburg ’s nachts uit haar stal bij een huis in het buitengebied verdreven en doodgebeten.
De organisatie Wolven in Nederland dacht in eerste instantie aan het werk van een hond. Zo waren er op foto’s geen verwondingen bij de keel te zien, terwijl een wolf juist vaak een nekbeet gebruikt. Ook de pootafdrukken leken op die van een hond.
Dna maakt nu duidelijk dat de geit inderdaad door een wolf is gedood.

Niet bang

Kranenburg is niet bang voor een nieuwe aanval. “We gaan ervan uit dat het een toevalstreffer is en dat er niet elke maand een wolf langskomt. Ik ga nu niets aan de stal veranderen”, zegt hij tegen omroep Gelderland.

Foto: Wout Kranenburg
Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief