Algemeen | Management

Brabantse wegwijzer in regelgeving

Provincie Brabant heeft voor veehouders een wegwijzer ontwikkeld die hen een overzicht geeft van de geldende regelgeving omtrent het aanpassen van stalsystemen, of het omschakelen of beëindigen van een bedrijf.

Deze wegwijzer brengt per diercategorie (ook geiten zijn hierin opgenomen) in beeld welke regelgeving en mogelijkheden van toepassing zijn. De wegwijzer is een interactieve pdf, waarin een veehouder kan aangeven of hij met zijn bedrijf wil doorgaan, omschakelen of stoppen. Bij de keuze ‘doorgaan’ zul je, afhankelijk onder andere van hoe lang het geleden is dat je een milieuvergunning of melding hebt gedaan voor je huidige stalsysteem, erachter komen wanneer je stal moet zijn aangepast aan de duurzaamheidseisen.
Maak je de keuze ‘omschakelen’ of ‘stoppen’ dan brengt de wegwijzer in beeld welk traject je daarbij zou kunnen volgen, welke ondersteuning de provincie kan bieden en welke vervolgstappen daarbij horen.

Actueel

De wegwijzer wordt actueel gehouden en volgt de geldende Brabantse Interim omgevingsverordening, waarin een aantal provinciale verordeningen staan opgeschreven.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief