Algemeen

Nationaal Geiten Event verschuift naar 2021

In 2020 zal er geen Nationaal Geiten Event zijn. In september zou de derde editie van dit tweejaarlijkse Event plaatsvinden in de IJsselhallen in Zwolle, maar de organisatoren blazen dit af, en schuiven het door naar – vermoedelijk – 11 september 2021.

De initiatiefnemers van het Event dat in 2016 en 2018 werd gehouden zijn AgriMedia, stichting vakblad Geitenhouderij, stichting Landelijke Geitenkeuring en LTO vakgroep Melkgeitenhouderij. Zij vinden dat er nu te weinig zekerheid bestaat om zowel standhouders, sprekers, deelnemers aan de nationale geitenkeuring als bezoekers, een sfeervol en kwalitatief goed Event te kunnen garanderen. “In september dit jaar een evenement organiseren betekent dat je met veel restricties te maken krijgt. Wij denken dat dit de ongedwongen sfeer die het Event kenmerkt niet ten goede komt en dat we bezoekers niet het Event kunnen bieden waaraan ze in de afgelopen twee edities gewend zijn geraakt”, zegt Jean Paul Reparon, directeur van AgriMedia.

Levende dieren

In voorgaande jaren trok het Nationaal Geiten Event zo’n 1.150 bezoekers en kwamen er ruim 300 geiten naar de IJsselhallen. Albert Kraaij van de stichting Landelijke Geitenkeuring denkt dat een goede keuring dit jaar niet mogelijk is. “Bij een geitenkeuring staan keurmeesters met elkaar te overleggen, worden geiten en hun eigenaren naast elkaar opgesteld en lopen kijkers langs de ring. Je hebt met levende dieren te maken die niet per se lopen en staan waar dat mag. Het zal heel lastig worden om dan de gepaste afstand te bewaren.”
Ook bedrijven die met een stand op het Event zouden staan zijn terughoudend, merkt Reparon. “Dat is begrijpelijk natuurlijk. Ook als de regels versoepeld worden, zullen mensen eerst nog voorzichtig zijn om grotere bijeenkomsten te bezoeken.”

Op naar 2021

De initiatiefnemers van het Nationaal Geiten Event hopen de derde editie te kunnen neerzetten op (waarschijnlijk) 11 september 2021. Samen met Libéma, het concern waar onder ander de IJsselhallen onder vallen, zoeken zij naar een geschikte locatie.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief