Algemeen

Gelderland: half miljoen voor bescherming tegen wolf

De provincie Gelderland trekt een half miljoen euro uit voor schapen- en geitenhouders op de Veluwe die hun vee tegen wolven willen beschermen. Dat heeft het provinciebestuur woensdag besloten, schrijft omroep Gelderland.

De provinciebestuurders hebben onlangs een wolvencommissie ingesteld, en die heeft een plan met voorzorgsmaatregelen gemaakt. Een daarvan is het geven van subsidie aan boeren die maatregelen treffen om hun geiten en schapen te beschermen. Verantwoordelijk gedeputeerde Peter Drenth: “We zien kansen om schapen- en geitenhouders te helpen om hun dieren te beschermen en tegelijk ook ruimte te geven voor de wolf.”

Liever voorkomen dan vergoeden

De provincie wil liever aanvallen voorkomen dan achteraf schade vergoeden. Dat zou wrevel over de aanwezigheid van wolven verminderen, die volgens de provincie juist wel een aanvulling zijn voor de biodiversiteit, en het scheelt extra kosten.
Ongeveer 600 houders van schapen en geiten in het wolvengebied op de Veluwe komen vermoedelijk in aanmerking.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief