Melkprijs

Geitenmelkprijzen mei en juni 2020

De gewogen gemiddelde voorschotmelkprijs is in mei 2020 € 65,86 en in juni 2020 € 63,16 per 100 kg standaardmelk. Vergeleken met het gewogen gemiddelde in juni vorig jaar is er sprake van een stijging van € 4,96 per 100 kg. Ten opzichte van april 2020 is de gewogen melkprijs gedaald met € 5,04 per 100 kg. Dit komt door lagere vet- en eiwitgehalten in de standaardmelk, ook heeft een enkele zuivelonderneming een prijsverlaging doorgevoerd.

Twee zuivelondernemingen hebben in de afgelopen twee maanden de vet- en eiwitprijzen laten dalen en drie ondernemingen verhoogden prijzen. Ook drie ondernemingen voerden geen prijsaanpassingen door in mei en juni.
CBM betaalde in juni een kwaliteitstoeslag uit van € 0,0514 per 100 kg melk. HGM betaalde in diezelfde maand een kwartaaltoeslag van € 0,20 per 100 kg melk.
BGNN inde in mei en juni de seizoensheffing ter grootte van € 2,00 per 100 kg melk. Bij Amalthea bedroeg de seizoensheffing in mei € 0,59 en in juni € 2,66 per 100 kg melk.

Basisprijs

De basisprijs is de prijs bij een vast vet- en eiwitpercentage van 7,50% (4,00% vet en 3,50% eiwit). In mei 2020 is de basisprijs van het standaardbedrijf met 1.000.000 kg melk € 67,51 en in juni 2020 komt de basisprijs uit op € 67,62.

Basisprijs (gemiddelde melkprijs bij 7,5% vet en eiwit), in euro’s per 100 kg standaardmelk.

Deze prijsvergelijking is mogelijk gemaakt door LTO Melkgeitenhouderij en vakblad Geitenhouderij.
Copyright en aansprakelijkheid
In opdracht van LTO vakgroep Melkgeitenhouderij wordt deze geitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia Wageningen bv, vakblad Geitenhouderij. De basis voor de vergelijking vormen de melkgeldafrekeningen en eventuele aanvullende informatie die beschikbaar worden gesteld door geitenhouders. Overname van gegevens uit deze vergelijking is uitsluitend toegestaan na schriftelijke toestemming van AgriMedia Wageningen met bronvermelding LTO Melkgeitenhouderij en vakblad Geitenhouderij.
Aan deze geitenmelkprijsvergelijking kunnen geen rechten worden ontleend. Deze vergelijking wordt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld, maar de opdrachtgever en samensteller zijn niet aansprakelijk voor onjuistheid of onvolledigheid en aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade voortvloeiend uit het gebruik van de gepubliceerde gegevens.
Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Melkprijs
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief