Algemeen

Vrijstelling Toggenburger bokken

Het bestuur van de Landelijke Fokgroep Toggenburger geiten verleent in 2020 dispensatie (vrijstelling) voor Toggenburger boklammeren die zijn geboren uit erkende bokmoeders en voor de voorlopig opgenomen eenjarige Toggenburger bokken.

Eén van de corona-maatregelen is dat evenementen verboden zijn totdat er een vaccin voor ons allen beschikbaar is en wij beschermd zijn tegen corona. Gevolg is dat geiten- maar ook bokkenkeuringen dit jaar helaas niet doorgaan. Het bestuur van de Landelijke Fokgroep Toggenburger geiten is tot het besluit gekomen om in 2020 dispensatie (vrijstelling) te verlenen voor Toggenburger boklammeren die zijn geboren uit erkende bokmoeders en voor de voorlopig opgenomen eenjarige Toggenburger bokken. Deze dieren kunnen dus zonder dat er stamboekopname plaatsvindt ingezet worden voor de fokkerij in het dekseizoen 2020.

Het bestuur van de fokgroep hoopt dat er volgend jaar weer (bokken)keuringen mogen en kunnen worden georganiseerd waar deze bokken definitief in het stamboek kunnen worden opgenomen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief