Algemeen

Amalthea Karakter is dit jaar ‘lekkerste kaas van Nederland’

De állerlekkerste Geitenkaas 50+ belegen is de Amalthea Karakter van Amalthea B.V. Zo besliste de Gouda Cheese Awards 2020 op 4 september. Deze, en de winnende Gouda 48+ oud kaas De Rotterdamsche Oude 01055, draagt een jaar lang het predicaat ‘lekkerste kaas van Nederland’.

De trofeeën werden uitgereikt door presentatrice Anita Witzier en Frau Antje, hét boegbeeld van Goudse kaas in het buitenland. Amalthea Karakter wordt volgens een specifieke kaasreceptuur op authentieke wijze bereid. Rijping gebeurt op houten planken. De kaas heeft een mooie smedigheid en is vol en krachtig van smaak met een beginnend kristalletje.
Het zilver in de categorie Geitenkaas 50+ was voor Saantje belegen van Zijerveld en Nora belegen van Kaashandel Remijn kreeg brons. De geitenkazen worden alle drie geproduceerd bij Amalthea in Rijen. Amalthea is erg trots op de trofeeën, zo laat zij in een persbericht weten. “De waardering van de jury betekent heel veel voor zowel onze leden melkgeitenhouders als onze trotse medewerkers van onze geitenkazen”, aldus Amalthea’s algemeen directeur Bas Lavrijsen.

Thuis proeven

Door de coronamaatregelen kon de allesbeslissende keuring niet plaatsvinden voor publiek. In plaats daarvan mochten 50 consumenten de kaasboorsels ophalen en thuis online met de jury meeproeven en -keuren. Voor alle andere kaasliefhebbers werd de finale live gestreamd, terwijl koks ondertussen verrassende gerechten kookten met de finalekazen. Die recepten zijn hier terug te vinden.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief