Algemeen

LTO Noord tegen geitenstop in gemeenten Het Hogeland en Westerwolde

De gemeenten Het Hogeland en Westerwolde willen een stop op de uitbreiding en vestiging van geitenhouderijen in hun bestemmingsplan. LTO Noord roept op om deze geitenstop niet vast te stellen.

De gemeenten Het Hogeland en Westerwolde willen in hun bestemmingsplan een stop op geitenhouderijen vastleggen. LTO Noord is daarop tegen. Regiobestuurder Lammert Westerhuis: “Gemeenten hebben koudwatervrees, ze vrezen dat meer geiten overlast bezorgen en handelen daarom uit voorzorg en niet op basis van onderzoeksresultaten. LTO Noord dient daarom wegens onrechtmatigheid een zienswijze in bij de beide gemeenteraden.

De gemeenten baseren de geitenstop in hun bestemmingsplan op vergelijkingen met provincies waar veel meer intensieve veehouderijen zijn. Deze bevindingen kunnen niet worden doorgetrokken naar de gemeenten in Groningen. “In beide gemeenten zijn maar 3 bestaande geitenhouderijen. Er wordt volledig voorbijgaan aan de individuele belangen van deze geitenhouders en die worden nu hard getroffen”, zegt Westerhuis.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief