Voeren

Nieuwe voer- en instrooirobot van V.D. Brink

V.D. Brink Techniek uit Harskamp heeft een robot ontwikkel die zowel stallen kan instrooien als ruwvoer en brokken kan doseren. De elektrische robot hangt aan een rail en werkt volautomatisch.

De nieuwe robot heet BTR en kan zelfstandig stro, ruwvoer en brokken laden en wegen. Tussen verschillende producten door reinigt de machine zich automatisch.

Per hok of groep voeren

Geitenhouders kunnen vanaf de computer, tablet of smartphone voerrecepten en strooischema’s voor bijvoorbeeld een week, een maand of een jaar aanmaken en naar wens tussentijds aanpassen. Het is daarbij mogelijk om per hok, groep of meter de te doseren voerkilo’s te bepalen en automatisch mineralen toe te voegen bij het doseren van brokken.

De aanschaf van de robot komt in aanmerking voor de Energie Investerings Aftrek (EIA). Daarmee mogen veehouders 45 procent van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Voeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief