Algemeen

Biobeurs dit jaar online

De Biobeurs is dit jaar een online editie. Met een ‘kaartje’ heb je toegang tot de workshops en paneldiscussies en kun je de online standhouders bezoeken.

 

Er zijn weinig workshops waar geiten of geitenproducten uitgebreid in terug komen. Wel is er een over de regeling dat alle biologische voeders vanaf 2022 uit 100 procent biologische grondstoffen dienen te bestaan. ‘In de melkvee- en geitenhouderij wordt zelfs gekeken naar 100% Europees. Zijn er voldoende biologische grondstoffen beschikbaar? Wat betekent dit voor de samenstelling?’ Twee specialisten van AgruniekRijnvallei vertellen hierover.
Er wordt ook gekookt met feta van geitenkaas, gemaakt door Hansketien. In een online kookdemonstratie gebuikt kok Linde van de Graaf verschillende biologische producten en vertellen de producenten hierover.

Veel onderwerpen

De workshops vinden de hele week plaats, van maandag 18 tot en met vrijdag 22 januari. Er zijn meerdere workshops omtrent omschakelen naar biologische bedrijfsvoering of doorschakelen naar demeter, maar ook een aantal over bodemleven de afzet van producten en rondom kringlooplandbouw. Een ook bijvoorbeeld over bokashi, vliegenoverlast, het vergroten van de zichtbaarheid van de bioboer en natuurlijke middelen die diergezondheid optimaliseren.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief