Algemeen

Geen vergunning voor uitbreiding geitenhouderij Ambt Delden

Een geitenhouderij in Ambt Delden mag niet uitbreiden. De rechtbank Overijssel heeft een beroep tegen de verleende omgevingsvergunning gegrond verklaard.

Omwonenden hebben de vergunning, die verleend was door gemeente Hof van Twente, aangevochten. Met de vergunning zou het betreffende geitenbedrijf mogen uitbreiden naar 3.713 geiten, 1.712 opfokgeiten en 20 bokken. De rechter oordeelt dat de vergunning niet verleend mag worden, zonder eerst het bestemmingsplan aan te passen.

De aanvraag voor de omgevingsvergunning heeft de geitenhouder in 2016 al gedaan. In die aanvraag is het uitbreidingsplan gemeld. Om uit te kunnen breiden, zouden er in bestaande stallen wijzigingen moeten worden aangebracht en zouden er twee nieuwe stallen gebouwd moeten worden. Het ontwerp van de omgevingsvergunning die aan de geitenhouder is verleend, heeft vanaf 31 december 2018 zes weken ter inzage gelegen. Daartegen hebben eisers een zienswijze ingediend die, naar nu blijkt, gegrond was.  (Rechtbank Overijssel / AgriHolland)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief