Algemeen

Capra schroeft productie geitenkaas flink terug

Als gevolg van de coronacrisis schroeft de Belgische geitenkaasproducent Capra de productie flink terug. Om problemen voor zowel het bedrijf als voor Belgische geitenhouders te voorkomen wordt een groot gedeelte van de voorradige melk verkocht op de poedermarkt. Dat meldt het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw (VILT).

Capra heeft 130 medewerkers en een productielocatie in Halen. Het bedrijf neemt melk af van 45 geitenbedrijven en is daarmee de grootste geitenmelkverwerker in België. Door de groeiende vraag is de hoeveelheid melk dat Capra verwerkt in tien jaar tijd gestegen van zes miljoen kilo naar 65 miljoen kilo vorig jaar. Daarvan is, zo meldt VILT, 45 miljoen kilo afkomstig van Belgische bedrijven.

Afzet weg door sluiting corona

De groei is gestagneerd door corona. Dat komt omdat de helft van de Capra-producten wordt geleverd aan de foodservice en horeca in België, andere Europese landen en Amerika. De afzet is door het sluiten van onder meer de horeca volledig ingestort.

Melk wordt poeder

De voorraad is groot en daarom heeft Capra besloten dit jaar de kaasproductie terug te schroeven. Dertig procent van de personeelsleden zit daardoor thuis. Een groot deel van de melk wordt verkocht aan afnemers die het verwerken in poeder. Omdat poeder wel wordt verkocht, hoopt Capra de prijsdaling beperkt te houden. (VILT.be/Foto: Presa.com)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief