Algemeen | Lammeren

FrieslandCampina verkoopt Nutrifeed aan Denkavit

FrieslandCampina is voornemens om de Nutrifeed diervoedingsactiviteiten te verkopen aan Denkavit, zo melden de ondernemingen op hun websites. De twee bedrijven gaan een overeenkomst aan voor de levering van zuivelbijstromen aan de diervoedingsindustrie.

Herman Ermens, President FrieslandCampina Ingredients: “Met Denkavit hebben we een sterke partij gevonden met internationale groeiambities voor onze diervoedingsbusiness. Denkavit biedt ons een goede mogelijkheid om meerwaarde te creëren voor onze zuivelbijstromen. In december 2020 heeft FrieslandCampina ervoor gekozen de ingrediënten-activiteiten voor zijn klanten volledig te richten op hoogwaardige ingrediënt-oplossingen voor consumenten in alle levensfasen. Nutrifeed zal als onderdeel van Denkavit, een internationale speler met een sterke focus op jongdiervoeding, betere mogelijkheden hebben om haar groeiambities te realiseren.”
Erik Buys, directeur van Denkavit: ”Met deze overname bouwen we onze wereldwijde positie op het gebied van jongdiervoeding verder uit. De overeenkomst voor de levering van zuivelbijstromen verbetert onze positie op het gebied van sourcing van grondstoffen.”

Medio 2021

De 70 medewerkers die werkzaam zijn binnen de diervoedingsactiviteiten van FrieslandCampina gaan mee over naar Denkavit. Medewerkers en vakbonden zijn over het voorgenomen plan geïnformeerd en de medezeggenschap is om advies gevraagd. De voorgenomen overname is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden. Financiële details worden niet bekend gemaakt. Verwacht wordt dat de transactie medio 2021 wordt afgerond.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
AlgemeenLammeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief