Algemeen

Goat Milk Powder bouwt nieuwe poederfabriek

Goat Milk Powder (GMP), een samenwerkingsverband tussen geitenmelkverwerker Bettinehoeve en handelsonderneming AVH dairy, bouwt in Etten-Leur een nieuwe milieuvriendelijke geitenmelkpoeder fabriek. De start van de bouw is deze maand begonnen en naar verwachting zal de fabriek in de juli 2022 in gebruik worden genomen. 

De reden voor de nieuwe fabriek is volgens GMP om te voldoen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige voedingsmiddelen en duurzaam geproduceerde geitenmelkpoeder die onder andere gebruikt wordt voor babyvoeding. De huidige fabriek heeft niet genoeg capaciteit meer om de marktontwikkeling bij te houden.

Duurzaam
Het Zwitserse moederbedrijf Emmi Group heeft sterke duurzaamheidsdoelen gesteld. Met de nieuwe fabriek moet dan ook meer afval en CO2-uitstoot gereduceerd worden. Nieuwe technologieën moeten ervoor zorgen dat het gebruik van gas voor het sproeidroogproces zoveel mogelijk beperkt wordt. Afvalvermindering wordt meegenomen in het procesontwerp, waardoor veel water bespaard moet worden.

Foto: Emmi Group

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief