Algemeen

CBS: aantal melkgeiten licht gestegen in 2021

Het aantal melkgeiten in Nederland steeg in een jaar tijd met ruim 1 procent naar 482.000 in 2021. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van de Landbouwtelling 2021, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De meeste melkgeiten worden gehouden in Noord-Brabant (141 duizend) en Gelderland (117 duizend). Meer dan de helft van het aantal melkgeiten in Nederland is daarmee in deze twee provincies te vinden.

Ondanks de stop op de geitenhouderij die meerdere provincies hebben ingesteld, bleef het aantal melkgeiten in Noord-Brabant en Gelderland tot en met 2020 toenemen, in 2021 is deze jarenlange stijging afgevlakt, aldus het CBS.

Andere veestapels gelijk of gekrompen

Het aantal dieren in de andere veehouderijsectoren in Nederland nam in 2021 af of bleef gelijk. Het aantal varkens kromp iets (-4 procent) naar bijna 11,4 miljoen varkens en omvang van de pluimveestapel nam af naar 100 miljoen dieren. Ook het aantal schapen daalde, naar 848.000. De rundveestapel bleef met 3,8 miljoen nagenoeg gelijk (-0,4 procent).

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief