Melken

Holland Goat Milk neemt Milkconnect over

Holland Goat Milk (HGM) neemt per 1 januari 2022 geitenmelkinzamelaar Milkconnect over. De leveranciers van Milkconnect krijgen de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij HGM.

HGM, een dochterbedrijf van zuivelonderneming Ausnutria, zamelt de melk in van 83 melkgeitenhouders. Bij Milkconnect zijn 21 melkgeitenhouders aangesloten. De overname past in de ambitie van Ausnutria om het marktaandeel in geitenmelk te vergroten. Ausnutria verwacht dat in de komende jaren de markt voor geitenmelkproducten verder zal groeien en wil haar positie in die markt verder verstevigen.

De melkgeitenhouders en tevens eigenaren van Milkconnect, de broers Geert-Jan en Marcel Peters, die Milkconnect vanaf 2007 samen met hun leveranciers hebben opgebouwd, zien in de overname een op de toekomst gerichte stap, staat in een persbericht. ‘De gegarandeerde afzet in een mooi eindproduct in combinatie met een prima prijs voor hun trouwe leveranciers gaf de doorslag om uiteindelijk deze stap te zetten.’

Geert-Jan en Marcel Peters en accountmanager Paul Langeveld van Milkconnect blijven na de overname nog een aantal jaren verbonden aan HGM, wat moet zorgen voor een soepele overdracht. De eigen melkgeitenbedrijven van de gebroeders Peters sluiten zich ook aan als leverancier van HGM.

Verder professionaliseren

Directeur Evert Schilstra van HGM is blij met de overname. “Die biedt ons de kans om samen met al onze leveranciers verder te professionaliseren met aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit als belangrijke speerpunten.”

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief