Management | Melken

Eerste helft 2021: Saldo per geit gedaald

Het saldo per geit daalde in het eerste halfjaar van 2021 met 14 euro in vergelijking met het eerste halfjaar van 2020. Dat meldt ABAB Accountants en Adviseurs. Daarnaast namen de indirecte kosten toe.

Volgens ABAB is de stijging van de personeelskosten van 0,77 eurocent per kg melk opvallend. Dat komt met name door de inzet van meer vreemde, duurdere, arbeid. ‘In het verleden werden kostenstijgingen bij de vaste kosten nog gecompenseerd door een toename van de totale melkproductie. Met een stabilisatie van de veestapel is dit echter niet langer het geval’, aldus ABAB.

De melkprijzen bleven, ondanks de coronacrisis, ongeveer gelijk. De melkopbrengst steeg ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 2 procent naar 70,68 eurocent per kg melk. Dit komt volgens ABAB vooral door de hogere vet- en eiwitgehalten in de melk. De melkproductie per geit liep licht terug. Per saldo bleef de hoeveelheid kg vet/eiwit per geit (42 kg) ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
ManagementMelken
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief