Kennispartnerbericht van Geiterij

Stappentellers zijn de toekomst

Een stappenteller om de poot van de geit kan op een eenvoudige manier inzicht geven in de gezondheid(status) van het dier. Een handig hulpmiddel wat voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden.

Het realiseren van een zo hoog mogelijk drachtpercentage is de wens van elke geitenhouder. Track a Goat system detecteert de bronst van de geit én geeft het optimale inseminatiemoment aan. Een makkelijk hulpmiddel om te gebruiken als de geiten op natuurlijke bronst geïnsemineerd worden. Via de app of computer is eenvoudig in te zien welke geiten er klaar voor zijn om geïnsemineerd te worden. Daarnaast kan het systeem natuurlijk ook als extra ondersteuning gebruikt worden bij het insemineren na synchronisatie van de geiten.

Naast de bronstdetectie worden de geiten continue gemonitord op verschillende gezondheids-en welzijnsfactoren. Door het snelle waarschuwingssysteem bent u snel op de hoogte van eventuele problemen. Zo worden er o.a. meldingen gegeven als een geit kreupel is, lang ligt of als ze gaat aflammeren. Tevens kan d.m.v. het systeem het vreetgedrag gemonitord worden.

Benieuwd wat het systeem u kan bieden? We komen u graag het systeem toelichten!

Geiterij
Over Geiterij
Geiterij is een jong dynamisch bedrijf die zich gespecialiseerd heeft in de melkgeitenhouderij. Met onze concepten ‘Verzorging’, ‘Voeding’ en ‘Gewassen’ leveren we een bijdrage aan gezonde melkgeiten met een efficiënte productie.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief