Kennispartnerbericht van SAC

Verkort de melktijd met een carrousel buitenmelker

Met de SAC carrousel buitenmelker melkstal worden enorme aantallen geiten per uur gemolken. Maar dat niet alleen. Deze melkstal is ook een zeer gebruiksvriendelijke oplossing voor grotere kuddes en hoogproductieve geiten. De melkinstallatie wordt uitgerust met een compacte IDC melkunit die alle benodigde functies in één apparaat combineert. De melkstal is daarom zeer open en toegankelijk. De Milking Parlour Monitor geeft tijdens het melken een duidelijk overzicht van het gehele melkproces en alle relevante gegevens. Ook de bijbehorende olievrije en energiebesparende industriële Unipump en Uniwash 3+ spoelautomaat dragen bij aan een investering, waardoor u verzekerd bent van lage onderhoudskosten per jaar.

Focus op dierwelzijn

De optimale in- en uitgangshekken bij de carrousel buitenmelker, voorzien van knelbeveiliging, zijn zodanig ontworpen dat de geiten geen schade kunnen oplopen en een voorspoedig melkproces garanderen met focus op dierwelzijn. Door een unieke toevoerdosering en de ruime geheel vrijdragende box-afscheidingen nemen de geiten snel en probleemloos hun plaats in. Door het open vastzetsysteem voor de kop kunnen ook gehoornde geiten worden vastgezet. De geiten zijn vervolgens eenvoudig vanuit het platform automatisch te separeren.

Behoud melkkwaliteit

De positie van de IDC melkunit in combinatie met de SAC service-arm direct onder de uier, zorgt voor een kort en zorgvuldig transport van de melk naar de ruim bemeten melkleiding. Vanaf de RVS melkontvangst wordt de melk door de frequentie-gestuurde SAC melkpomp zorgvuldig naar de melkkoeltank getransporteerd. De meest behoedzame manier van melktransport. De melk behoudt de hoge kwaliteit in alle opzichten.

Ergonomische werkomstandigheden

De werkomstandigheden bij de carrousel buitenmelker zijn optimaal. U staat zeer dicht op de geiten tijdens het melken. Zodra met de service-arm wordt aangesloten en het melkstel onder de geit wordt genomen, constateert de sensor dat gestart wordt met melken. Het vacuüm komt automatisch op het melkstel, het melkstel wordt aangesloten en het melken gaat beginnen. U hoeft dus geen extra knoppen te bedienen.

Extra ronde

Het systeem is geschikt voor verschillende type geiten. Het is mogelijk om vanaf twee seconden een geit aan te sluiten, waardoor een hoge capaciteit haalbaar is en de melking goed verloopt. Als een geit niet helemaal is uitgemolken aan het eind van de ronde, zal deze niet worden losgelaten en kan ze nogmaals een ronde maken.

A Healthy Dairy Farming Life

Met de SAC carrousel buitenmelker heeft u een zeer gebruikersvriendelijk systeem en het ergonomisch design verzekert u van goede arbeidscondities. De SAC carrousel buitenmelker is verkrijgbaar in verschillende standen. We staan voor u klaar om samen te kijken naar uw doelen en uitdagingen, zodat we de best passende melkoplossingen vinden, voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Wilt u meer informatie over de carrousel buitenmelker of een andere melkstal, bezoek onze website en download de brochure of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

SAC
Over SAC
SAC levert melkoplossingen die uw dagelijkse werk vereenvoudigen in een ergonomisch optimale omgeving met focus op de geit en haar comfort. Samen kijken we naar uw doelen en uitdagingen, zodat we gezamenlijk de best passende oplossingen vinden, voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief