Melken

Omzetgroei voor Ausnutria

Ausnutria heeft in het eerste half jaar van 2021 een omzetgroei behaald van 10,7 procent in vergelijking met de eerste zes maanden in 2020. Onder aan de streep stond eind juni 557,9 miljoen euro.

Het jaar 2021 is voor Ausnutria een jaar met uitdagingen en onzekerheden. Zo laat het bedrijf in een persbericht weten. “De wereldwijde impact van Covid-19 en de intensivering van concurrentie in het bijzonder in China, veroorzaakt door een substantieel lager geboortecijfer en veranderingen in het koopgedrag van consumenten, leiden tot lastige marktomstandigheden”, aldus Bart van der Meer, CEO Ausnutria Dairy Corporation Ltd.

Ondanks alle uitdagingen is de verkoop van de eigen merken kindervoeding met 10 procent gegroeid. Kindervoeding op basis van geitenmelk, die Ausnutria verkoopt onder het merk Kabrita, heeft in het tweede kwartaal van 2021 een groeiherstel laten zien.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief