Kennispartnerbericht van SAC

SAC helpt bij het leveren van hoge melkkwaliteit

Al jarenlang zetten wij wereldwijd onze kennis en kunde van experts in voor u als geitenhouder op het gebied van melkoplossingen voor geiten. Wij streven ernaar om functionele oplossingen te bieden die u ondersteunen in uw dagelijkse werkzaamheden. Onze visie is simpel, uw geitenhouderij moet gezond zijn. We focussen ons daarom op vijf pijlers: Melkkwaliteit, Carbon footprint, Ergonomie, Dierenwelzijn en Levensduur.

Melkkwaliteit

Elke dag streeft u naar de hoogst mogelijke melkkwaliteit. Elke parameter in uw melkveebedrijf is een belangrijke indicator in deze prestatie. Van intelligent voeren tot het handhaven van een hoog niveau van dierenwelzijn. Wij bieden u eenvoudige en innovatieve oplossingen, zodat u een melkkwaliteit kunt produceren om trots op te zijn en de winst kunt behalen die u nastreeft. Een greep uit de SAC producten die mede zorgen voor een zo optimaal mogelijke melkkwaliteit.

Melkunit IDC

De elektronisch gestuurde melkunit combineert alles wat nodig is per melkplaats. De IDC is voorzien van een elektronisch gestuurde pulsator, die zorgt voor constante snelheid, onafhankelijk van het vacuümniveau en een pulsatie afwijking van minder dan 1%. Dit betekent continuïteit in het melkproces en dit zorgt voor een betere uiergezondheid en melkkwaliteit. Het cascade-pulsatiesysteem reduceert de vacuümvariaties in het melkstel, dat voordelig is voor de uiergezondheid en de melkkwaliteit ten goed komt. De IDC is onder meer voorzien van instelbare automatische afname. Zodra de pulsator stopt, stopt bij afname van de tepelvoering in open positie om het risico op kiempenetratie via het tepelkanaal te minimaliseren.

Unimilco

De Unimilco zorgt ervoor dat de melkinstallatie zowel voor, tijdens als na het melken in het geheel gemonitord kan worden. De uniforme IDC pulsator, die onder meer zorgt voor optimaal melken, wordt vanuit de Unimilco gemonitord. Het display geeft weer wanneer de tepelvoeringen vervangen moeten worden, waardoor elke dag zo goed en kwalitatief mogelijk gemolken kan worden. En het vacuüm alarm zorgt om het melken optimaal te borgen. Dit alles draagt bij aan een zo hoog mogelijke melkkwaliteit.

Handyflow 2 en bijbehorende spoelsteunen

De Handyflow is speciaal ontwikkeld voor geiten. De melkbeker is beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waardoor er voor elk type geit een passende beker is. De melkbeker en de tepelvoering zijn samengevoegd in een compacte unit, waarbij automatische aansturing van het melkvacuüm mogelijk is. RVS-gewrichtsringen zijn optioneel, waardoor een ideale melkbeker voor uw geit kan worden samengesteld. Wat resulteert in een optimaal melkproces. De goed passende tepelvoering zorgt voor een stabiel vacuüm tijdens het melken en draagt uiteraard weer bij aan de kwaliteit van de melk.

Wilt u meer informatie over melkkwaliteit en de SAC melkoplossingen voor geiten, bezoek onze website of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

SAC
Over SAC
SAC levert melkoplossingen die uw dagelijkse werk vereenvoudigen in een ergonomisch optimale omgeving met focus op de geit en haar comfort. Samen kijken we naar uw doelen en uitdagingen, zodat we gezamenlijk de best passende oplossingen vinden, voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief